Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

BANEREGLER FOR TÅSEN TENNISKLUBB  


Grusbaner krever daglig vedlikehold

Grusbaner skal alltid vannes før spill. Dersom det er tørt, må det vannes spesielt godt. Området 2 meter foran grunnlinjen og 3 meter bak grunnlinjen må vannes ekstra godt. Vanning skjer ved at slangetuten holdes skrått oppover og føres sakte frem og tilbake. Man må ikke rette tuten ned mot banen da dette kan lage hull i dekket. Videre må det ikke vannes så mye at det oppstår synlige dammer.

På varme dager kan det være nødvendig å vanne oftere. Tørre baner blir slitt svært mye raskere. Ta en pause i spillet og vann banen dersom det støver. 

NB! Husk alltid å stenge vannet i kranen, ikke bare i slangetuten! Vi har dessverre hatt flere tilfeller der slangen har sprengt på grunn av trykket, og vann har flommet utover banen og gjort stor skade.

Etter spill skal banen kostes. Vær ekstra nøye med området bak grunnlinjene! Kosting skjer ved å starte langs gjerdet og dra kosten/nettet rundt banen i ytterkant og forsette innover i en sirkel mot midten (se egen plakat på banen).  Heng kosten/nettet opp på krokene etter bruk!

Til slutt vannes banen lett. Hvis du er den siste som spiller om kvelden (klokken 21-22), er det fint om du vanner litt ekstra!

NB! Kosting av linjer bør kun gjøres hvis nødvendig. For mye kosting av linjer medfører at linjene blir "gravd frem" og mister festet i dekket. Kosting av linjer er derfor ikke en del av vedlikehold etter spill - det overlates eventuelt til neste spillere.

Dersom begge grusbanene er opptatt når du kommer, skjer bytting ved at du spør hvem som har spilt lengst. Disse må vike banen etter maks 1 times total spilletid. Gi beskjed om at du er nestemann i kø, og avtal tidspunkt for bytte. Du behøver ikke å vente på anlegget, men kan komme tilbake til avtalt tid.

Barn må være sammen med voksne for å spille på grusbanene. Dersom barn og unge ønsker å ta med venner, må man benytte kunstgressbanen (bane 3). Grusbanene er kun for medlemmer. 

Gjestespillere

Medlemmer har lov til å ta med en gjest en gang iblant. Det er imidlertid ikke anledning til å omgå reglene ved å gjøre spill med gjester til en regelmessighet!

Medlemmer som spiller med gjest må vike for medlemmer dersom begge baner er opptatt.

Bane 3

Høsten 2014 gikk Tåsen IL til anskaffelse av nytt dekke på bane 3. På denne banen sto i sin tid Norges første boblehall for tennis.

Det nye dekket er av typen Playrite Matchplay, kunstgress fylt med silicasand. Banen er åpen og kan benyttes fritt av barn og unge. Voksne spillere må være medlem av Tåsen IL.

Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

Logg inn