Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Klubbens historie

Tåsen Idrettslag, stiftet 25. mai 1924, holder til på Tåsen i bydel Nordre Aker i Oslo. Tåsen IL ble stiftet av overingeniør Hans Sundby som ønsket å sikre et idrettstilbud til ungdommen i forbindelse med boligutbyggingen på nedre Tåsen som foregikk for fullt i årene 1919 - 1925. Det forelå også planer for både jernbane- og trikkespor, nemlig Grefsen-Bestum-banen (over Voldsløkka og videre langs Ullevål sykehus der turveien Grønn Rute går i dag), og forstadsbane mellom Sagene og Sognsvannsbanen (der tennisbanene ligger i dag). Som kjent ble disse forbindelsene ikke noe av, noe vi kan være veldig glade for!

 


Tennis

Tennisklubben ble startet i 1937. I tilknytning til klubbhuset ligger tre tennisbaner. Den 8.10.66 skrev Tåsen IL sitt navn i tennishistorien med åpningen av den første plasthall for tennis i Norge. Dette var meget oppsiktsvekkende, da Tåsen IL den gang var en lite kjent tennisklubb. På 80- og 90-tallet arrangerte klubben Finn Solvang Cup, som hadde status som Norges Cup og samlet mange av landets beste 14-åringer. I 1987 ble Synne Jarnfeldt trippel norgesmester, med førsteplass i single, double og mix - i samme mesterskap.

Bandy

Tåsen debuterte i 1. divisjon i 1956, og etablerte seg på 1960-tallet i toppserien. I 1966 vant de sin avdeling i seriespillet, og i 1967 spilte de seg fram til NM-finalen som de imidlertid tapte 2-1 for Strømsgodset. Laget ble lagt ned i 2000.

Men idrettslaget sørger hver vinter for å islegge banen utenfor klubbhuset, til glede for barn og unge.

Fotball

Fotball har stått på programmet i Tåsen IL helt fra begynnelsen. Fra 60-tallet var det stort sett bandygutter som brukte fotballen som sommertrening. Etter å ha krabbet seg oppover i divisjonene spilte de fra 1984 i 5. divisjon. Nivået på midten av 80-tallet var såpass bra at nye spillere kom fra andre klubber, noe som førte til at laget ble mer og mer et rent fotballag, uten bandyspillere med. I tillegg til A-laget ble det i 1999 startet et juniorlag. Fotballgruppen ble lagt ned i 2012.

Disse karene var fotballaget i 1946:

Tåsen fotball 1946

1. rekke fra venstre: Odd Willy Refsem, Odd Ovaroff, Jan Gautnebb

2. rekke fra venstre: Jan Larsen, Lars Kaasa, Olav Gjerdene

3. rekke fra venstre: Rolv Johan Thorstensen, Kåre Bye, Odd Wagle, Arnulf Neste, Jan Korstvedt

 

Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

Logg inn